Overige

Terugblik: Rotterdams wandel symposium

Wim Pijbes verwoordde het mooi: mensen die wandelen zijn (volgens wetenschappelijk onderzoek) 60% creatiever. Wat zal er met de stad gebeuren wanneer we allemaal gaan lopen? Afgelopen vrijdag onderzochten we met elkaar het potentieel van de on-verharde (wandel) stad.

Lange-afstand-wandeling in Rotterdam

Formidabel. Een droom die werkelijkheid wordt. Met grote voldoening kijk ik terug op het Rotterdams wandel symposium. Glooiende wandeling in één vloeiende beweging. Een melange van talrijke interventies. In samenwerking met diverse partners organiseerde we op de dag van de liefde een inspirerend programma. De missie is autostad Rotterdam te transformeren naar een wandelstad in het belang van een vitalere leefomgeving. Met het symposium is een volgende stap gezet in de juiste richting. Een lange-afstand-wandeling doet wat met een mens. Alle vergaarde inzichten van deze dag krijgen binnenkort een mooi vervolg. Omdat ik geloof in het potentieel van de on-verharde (wandel) stad.

Met enthousiaste groet,

Iddo, Idodidid

Rotterdams wandel symposium

Voor nu genieten we volop na van de beelden van Anne Kære Fotografie

Het onverharde wandelpad in de stad

14 FEB 2020

DE ON-VERHARDE (WANDEL) STAD

Rotterdams wandel symposium

HOOGTEPUNTEN

Celia García-García speelde Jeux d’eau van Ravel
Alle generaties kwamen samen
De kok au vin! op Buitenplaats Brienenoord

PROGRAMMA

DE RUIMTE VOOR IDEEËN
Jasper Budel & John Schot

Schot Koffie bij De ruimte voor ideeën

Het gastvrije ontvangst bij De ruimte voor ideeën en de lekkerste koffie van Schot Koffie. Was het fijne begin van een enerverende dag.

Onverwachte paden

Al zigzaggend op onze route naar zuid doorkruiste we LaatBloeien van achter naar voren.

STADHUIS ROTTERDAM
JUDITH BOKHOVE (WETHOUDER MOBILITEIT)

Stadhuis Rotterdam

Bracht wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit) het belang van wandelstad Rotterdam nog eens extra onder de aandacht op de binnenplaats van het Stadhuis.

BATAVIERHUIS
Wim Pijbes (Stichting Droom en Daad)