Nieuws

Wandelen in het Libanongebergte

Maak op een wonderlijke manier kennis met het fabelachtige Libanon. In de lente van 2019 wandelen we een aantal secties van de Lebanon Mountain Trail.

We zijn gebiologeerd door interessante plekken. Al in de Bijbel werd geschreven over Libanon, en de Libanonceder in het bijzonder. Koning Salomo heeft bijvoorbeeld voor de bouw van de tempel in Jeruzalem veel van de cederbomen laten kappen. Duizenden jaren geleden bestond het Libanongebergte uit een groot cederwoud. Hoewel het landschap in de loop der tijd significant is verandert heeft het haar zeggingskracht niet verloren. Nog altijd vertellen de bomen een wezenlijk verhaal.

Tekst loopt door onder afbeelding

Libanon: het land van de meest prachtige bomen. Wat een power.

Libanon is een land van scherpe contrasten. Schoonheid kun je vinden in de mondaine hoofdstad Beirut. Voldoende rafelranden trouwens ook. Om de hectiek van de stad te ontvluchten reis je bij voorkeur naar het binnenland, hoog in de bergen. In veel opzichten is de trail een equivalent van de grote stad. Er valt veel moois te zien, altijd wat te beleven. Alles bij elkaar is de Lebanon Hiking Trail een onvervalste kuitenbijter. Heerlijk.

Lebanon Mountain Trail.

Het is fijn hiken in Libanon. Omringd door prachtige wouden met Libanese ceder van honderden jaren oud.

We hebben een voorliefde voor onalledaagse bestemmingen. In de lente van 2019 doorkruisen we de cederwouden van Libanon. Alle informatie over de reis lees je hier >>>

Avondwandeling in Sir Ad Dinniyah.

Bsharri.

Een mooie hike door Horsh Ehden Nature Reserve.

Hiken in het Libanongebergte.

Zonsondergang Libanon.

Beiroet. Hedonisme met karakteristieke rafelranden. Reis door de tijd. Architecturale cluster. Culinair genot. Armeense onderstebovenlaag. Libanees liplezen voor gevorderden. Fascinerende stad.

Huizen waar de grote lange tafel een prominente plek inneemt, we love it. Een mooie plek om met elkaar de dag door te nemen, te filosoferen over het een en ander. Dit voelt als thuiskomen. Een mooie stek voor de lente van 2019.

December, 2018