Blog

In het spoor van de wolf

De algehele opvatting is kennis is macht. Maar of meer kennis je per definitie ook een intelligenter mens maakt dat valt te bezien.

De perfecte staat van jezelf zijn, fysieke en mentale gezondheid, probeert menigeen te bereiken door oplossingen daartoe buiten zichzelf te zoeken. Dat is de conditie welke doordrenkt is in bijna alle lagen van onze samenleving. Of het nu werk of privé betreft, de ogenschijnlijk makkelijkste weg naar een harmonieus leven is de blik van je eigen waarheid af te richten, omdat de essentie van wie je werkelijk bent misschien te confronterend is om onder ogen te zien.

Door wilskracht en strijdlust lukt het je aanvankelijk misschien inderdaad tot ongekende hoogtes te stijgen. Het geeft je de ruimte om de waarheid van je innerlijke intelligentie eventjes te verdoezelen, en voor de buitenwereld de schijn op te houden dat het allemaal best wel goed gaat. Dit is de personificatie van je tastbare daden en geven je mogelijk het gezag en aanzien welke voor jezelf als opium dient om te blijven denken dat het bestaan reeds volmaakt is. Echter op de meest intieme momenten, wanneer je echt op jezelf bent aangewezen, bijvoorbeeld ‘s avonds wanneer je in bed de slaap probeert te vatten bekruipt je wellicht een gevoel van angst en twijfel. Volg ik eigenlijk wel mijn hart, of verloochen ik wat ik diep van binnen echt wil?

Vroeg of laat komt ieder mens in zijn of haar leven de eerlijke waarheid tegen. Zie een dergelijke openbaring als levensles en wees dankbaar voor eventuele strijd die je ervaart omdat het een manifestatie is van je innerlijk kompas welke bezig is opnieuw te kalibreren. Dit is het moment daadwerkelijk je hart te volgen. Pas dan zul je ervaren dat fysieke en mentale welvaart te bereiken is wanneer je je intelligentie in je diepste binnenste beter leert te verstaan, beter leert te begrijpen.

Wanneer ik mijn eigen levensloop op een groot vel nog eens uitteken zie ik een beweging van trouw blijven aan mezelf. Ik verzeker je: dat is niet altijd makkelijk gebleken, en ook nu loop ik nog regelmatig tegen obstakels aan die twijfel voeden en angsten vergroten. Echter in het grotere geheel is dit slechts een adept van mijn eigen schaduw, als het ware een eerstegraads brandwond is welke licht op de huid ligt. De periode van rouw die daar steevast op volgt is een proces om in opperste concentratie de aandacht naar binnen te keren. Wat ik dan zie, en vooral voel, is dat de weg welke ik bewandel de meest krachtige manifestatie is van mijn eigen ik, de meest authentieke Iddo. De teleurstelling maakt plaats voor een glimlach, een passief gevoel wordt verpulverd door levensenergie. Dit is wat ik wil, dit is wat ik doe, dit is wie ik ben. Ik ben Iddo omdat ik Iddo ben.

Wat het levensverloop op het grote vel papier echter ook laat zien is dat een dergelijk proces niet iets is dat ontstaat van de een op de andere dag. Het is een levensstijl van vele jaren. De juiste materie lezen dat als geestelijk voedsel dient. Niet nog een keer omdraaien maar juist naar buiten gaan om de zon te zien opkomen. Iedere dag weer de waardevolle ontmoeting als een hoog goed te beschouwen. Dit, en vele andere facetten, zijn een intelligente vorm om lichaam en geest sterk te houden. Toewijding, toewijding, toewijding.

Het zal je niet verbazen dat natuur een buitengewoon bepalend onderdeel is van mijn levenswijze. Je kunt veronderstellen de natuur te kennen, maar je leert de natuur pas echt thuisbrengen wanneer je ademt. De laatste tijd ben ik menig keer op de Veluwe geweest om daar onderdeel te zijn van een schitterend schouwspel. De wolf heeft zich namelijk sinds kort definitief in Nederland gevestigd. Ook al heb ik de wolf niet met eigen ogen gezien, toch was de zeggingskracht van de wolf voelbaar zichtbaar.

De eigenschappen van de wolf zijn een bron van inspiratie. Op zondag 31 maart organiseer ik een training speciaal voor mannen. De wolf dient als inspiratie omdat het dier trouw is aan zichzelf. Het Wolvenspoor leert je beter naar je mannelijke intelligentie te luisteren. Door je eigen territorium beter te bepalen kun je fundamentele keuzes maken welke ertoe bijdragen je eigen levensdoel meer helder te krijgen, en het juiste pad te bewandelen. Het thema van deze training is ‘Grens bepalen’. Wanneer je dat voor jezelf meer helder krijgt zet je een grote stap naar een nog meer toegewijd leven.

Waar wacht je nog op? 🐺

Iddo Drevijn

In het spoor van de wolf. 
Zondag 31 maart 08:00 – 13:00 uur
Een training speciaal voor mannen.

Meer info >>> https://www.idodidid.com/events/in-het-spoor-van-de-wolf-31-maart-2019/