Intro The Rising Sun Experience ~ equinox

De lente is onstuitbaar. Het échte begin van de astronomische lente wordt ingeluid met de equinox, de stonde waarop de zon loodrecht boven de evenaar staat. In de Perzische cultuur markeert dit moment het voorjaarsfeest Noroez, oftewel: gelukkig nieuwjaar! Deels geïnspireerd op dit meesterwerk van het immateriële erfgoed van de mensheid, en vooral omdat het exacte begin van de lente symbool staat voor bloei, organiseren we een lentefeest voor ondernemende geestverwanten. Dit is The Rising Sun Experience in hartje Rotterdam.

21 MRT – 06:00 UUR

Idodidid presenteert The Rising Sun Experience

Ieder kwartaal belichten we de speciale betekenis van de opkomende zon. Op woensdag 20 maart zal om 22:58 uur Nederlandse tijd de equinox plaatsvinden. De eerste zonsopkomst na de dag-en-nachtevening heeft veel zeggingskracht. Donderdagochtend 21 maart is het moment om dit te vieren, je persoonlijke intentie extra kracht bij te zetten, en deze te verweven met de spirit van het nieuwe jaar.

Plan de campagne. Wat gaan we precies doen?
We verzamelen ‘s morgens om 06:00 uur in het Kralingse Bos bij The Boathouse, gelegen in het grootste natuurgebied van Rotterdam. In het voorjaarslicht van de opkomende zon ervaren we alhier de impact van de equinox. De bijpassende Noroez rituelen geven deze ochtendervaring nog meer betekenis. Uiteindelijk brengt de tocht ons naar de koffiebar voor het ontbijt en vieren we feest, een gelukkig nieuwjaar.

Voor wie is The Rising Sun Experience interessant?
Voor iedereen die de positieve kracht van de natuurwetten wilt ervaren. Niet voor niets is de lente equinox in tal van landen het grootste feest van het jaar. Het staat symbool voor een nieuw begin en markeert de bloeiperiode in velerlei opzichten. Wanneer je je persoonlijke groeipotentieel beter wilt doorgronden dan is dit Noroez feest de uitgelezen kans. Hét moment om creativiteit samen te brengen, plannen te smeden, gelijkgezinde te ontmoeten, jezelf te voeden met inzichten van de ander, zodat jij dit voorjaar zult groeien & bloeien als nooit tevoren.

Hoeveel?
Tickets voor deze equinox viering zijn 25 euro. Dit is inclusief ontbijt en bak koffie.

Tijd?
We beginnen om 06:00 uur bij The Boathouse (strandje). Einde zal zijn rond de klok van 09:00 uur. Vanaf dan ben je helemaal ready om de werkdag en het nieuwe jaar te beginnen.