Intro Rotterdamse wandel 4-daagse

Bekijk de stad met andere ogen. Idodidid presenteert de tweede editie van de Rotterdamse wandel 4-daagse.

14 AUG – 17 AUG

Voor stadsmensen en natuurmensen

Bekijk de stad met andere ogen. Idodidid presenteert de tweede editie van de Rotterdamse wandel 4-daagse.

Evenals vorig jaar doorkruisen we de stad met een viertal tochten. Toen was het thema de vier windrichtingen. Dit jaar is de thematiek longen, de groene longen van de stad.

__________

CONCRETE INFO

We starten iedere avond op een punt dat gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Ook het eindpunt is een OV knooppunt. Kortom: vergeet je OV chipkaart niet.

De deelname per avond is 10 euro p.p. (exclusief service kosten). Je kunt er ook voor kiezen alle avonden mee te wandelen. Dan betaal je 25 euro p.p. (exclusief service kosten)

Degenen die ervoor kiezen alle avonden mee te wandelen ontvangen de laatste avond een symbolische Idodidid medaille.

Goed nieuws voor de clubleden van Idodidid: jullie wandelen iedere avond gratis mee. Interesse om lid te worden van ‘De Club van Idodidid’? Lees er hier alles over >>>

DAG 1
dinsdag 14 augustus 19:00 uur
startpunt: metro station Rhoon

DAG 2
woensdag 15 augustus 19:00 uur
startpunt: trein station Delft Zuid

DAG 3
donderdag 16 augustus 19:00 uur
startpunt: trein station Lombardijen

DAG 4
vrijdag 17 augustus 19:00 uur
startpunt: metro station Berkel Westpolder

__________

Oprecht maken wij ons zorgen over de luchtkwaliteit in Rotterdam. De cijfers tonen weliswaar aan dat de kwaliteit van de lucht acceptabel is, voor ons is dat echter niet genoeg. Iedere Rotterdammer verdient betere lucht, eenvoudigweg omdat het je een gelukkiger mens maakt. Tegelijkertijd kan het een wezenlijke bijdrage leveren aan een positieve stadstransformatie.

Er is echter nog een lange weg te gaan. We willen vooral een klein maar betekenisvolle bijdrage leveren. Onze missie is om de stad beetje bij beetje groener te maken, vooral door de diversiteit aan bomen te vergroten. Nu nog wordt veelal op prominente plekken – vanuit een meer praktische overweging – gekozen voor bijvoorbeeld de plataan. Er is niks mis met deze bomen soort, maar wij willen spelenderwijs de diversiteit van bomen in de stad vergroten zodat het meer een afspiegeling is van haar bewoners.

Opmerkelijk genoeg is Rotterdam nu al een van de groenste steden. Door de hoeveelheid ruimte is er echter de mogelijkheid om dit aanzienlijk uit te breiden.

Onze hernieuwde missie met de Rotterdamse wandel 4-daagse is door met elkaar te bewegen ‘onze’ stad met nieuw groen te verrijken.

Vier opeenvolgende avonden staat de route in het teken van bomen. Zij zijn immers de longen van onze stad.

We wandelen langs verborgen plekken en verwonderen ons aan de prachtigste bomen in parken, tuinen en plantsoenen, die in de deze tijd van het jaar het volst in blad zijn.

Een bepalend onderdeel van de wandeling is dat we iedere avond tijdens het wandelen een boom zullen planten.

Uiteindelijk moet het aanplanten van bomen jaarlijks terugkeren en de blauwdruk zijn van een alsmaar groener wordende stad.

Om te beginnen door met plezier Rotterdam al wandelend nog beter te leren kennen.