Intro Mentor Armenië

De bestemming van Mentor is het adembenemende Armenië. Begin zomer 2023 reizen we naar dit schitterende berglandschap gelegen in het zuidelijke deel van de Kaukasus.

27 MEI – 4 JUN 2023

Een reis langs zijderoute en natuurwonderen

De bestemming van ‘mannen op reis’ aan het begin van de zomer is Armenië. Dit land staat bekend om zijn rijke cultuur, schitterende natuur en erg smakelijke keuken. Het zijn de ingrediënten voor een prachtige Mentor expeditie waarin tijd en ruimte nieuwe betekenis krijgen… begin deze zomer is het Het overweldigende natuurschoon is kenmerkend voor Armenië. Al wandelend ontdekken we tijdens deze retraite de prachtige natuur en rijke cultuur. Op iedere heuvelrug schijnt een ander licht. Dit is een reis van onophoudelijke verwondering. Van het ruige zuiden tot het bosrijke noorden. Dit is de Kaukasus op zijn allerbest.

Eeuwen lang was Armenië het knooppunt van de handelsgeest. De zijderoute vormde de verbinding tussen oost en west. Het is de samenkomst van verschillende richtingen wat Armenië bij uitstek het land van verbinding maakt. Dit gegeven vormt de insteek van het week durende programma. Het is de samenkomst van alle elementen. Dit is het middelpunt van moeder aarde. Strik je veters en hike aan voor een aantal onvergetelijke wandeltochten en meditatieve ervaringen.

Hoogtepunten

UNIEKE WILDLIFE

In het Armeense berglandschap leven bijzondere beesten zoals wilde katten, schorpioenen, jakhalzen en luipaarden. Gedurende onze reis bewonderen we verschillende regio’s. In de uitgestrekte bossen van het noorden leven de lynx, beren en diverse vogel- en eekhoornsoorten. Tijdens onze bergtochten zien we op rotspartijen met een beetje geluk de moeflons en chamois. De rijke fauna maakt deze trip van begin tot eind een fascinerende reis.

CULTURELE RIJKDOM

Een reis door Armenië is een kennismaking met rijke historie. Restanten van de zijderoute zijn onderweg overal zichtbaar. Prachtige kloosters kleuren het landschap. Bij iedere stap ervaar je de eeuwenoude rijkdom. Onze route doorkruist vele wonderen. Laat je eveneens verrassen door de architecturale schoonheid uit moderne tijden. Wijdverspreid heeft Armenië imposante bouwwerken uit de Sovjettijd. In de hoofdstad Yerevan beleven we een dynamische stad welke haar blik gericht heeft op de toekomst.

PRACHTIG NATUURSCHOON

Het overweldigende natuurschoon geeft Armenië glans. Valleien vol bloemen. Bomen vol in blad. De verschillende vegetaties maken het land extra spannend. Onderweg zien we alpine-weides, bossen, toendra’s, steppen en halfwoestijn. Zoveel soorten land op het kleine stukje aarde. Ervaar de verwondering. Adem in. Leef volop. Dit is zeggingskracht van de mooiste natuur. Ieder plantje heeft zijn waarde. Besef dat samen met ons alom.

Het programma

Rijkdom is tijdens deze reis het toverwoord. We hebben oog voor de werkelijke schatten van ons bestaan. De natuur is imponerend. Al wandelend ervaar je de rust en voel je je overal welkom. De glimlach van de lokale bevolking is een warme omhelzing. Gerechten uit de plaatselijke keuken smaken puur natuur. Deze trip is interessant voor iedereen met een voorliefde voor rijkdom. Een goede conditie is een vereiste. Er is tussendoor echter de ruimte om je eigen plan te trekken. De gehele reis is een cocktail van opperste inspiratie. Blijvende verwondering voor het allerhoogste goed.

Na aankomst in de hoofdstad Yerevan reizen we meteen door naar de zuidelijker gelegen provincie Vajots Dzor. Nu de zomer op punt van beginnen staat is het landschap mooi fris groen gekleurd. In de vallei zweven de adelaars vrijelijk rond. De velden worden gekleurd door wilde tulpen. Het dorpje waar we verblijven ademt de rust van prettige eenvoud. We worden omringd door imposante bergen. Via de binnenlanden reizen we halverwege de week naar het Nationaal park Dilijan. Hier zien we een compleet ander landschap. De lager gelegen gebieden zijn bedekt met wouden. De toppen zijn open velden met adembenemende vergezichten.

Armenië Kaukasus
8 nachten, 9 dagen

We verblijven in verschillende guesthouses. Deze zijn basic maar van alle gemakken voorzien.