Intro Lebanon Mountain Trail

We hebben een voorliefde voor onalledaagse bestemmingen. In de lente van 2019 doorkruisen we de cederwouden van Libanon.

31 MRT – 7 APR

Een lange wandeling door het Libanongebergte

Maak op een wonderlijke manier kennis met het fabelachtige Libanon. In de lente van 2019 wandelen we een aantal secties van de Lebanon Mountain Trail.

We zijn gebiologeerd door interessante plekken. Al in de Bijbel werd geschreven over Libanon, en de Libanonceder in het bijzonder. Koning Salomo heeft bijvoorbeeld voor de bouw van de tempel in Jeruzalem veel van de cederbomen laten kappen. Duizenden jaren geleden bestond het Libanongebergte uit een groot cederwoud. Hoewel het landschap in de loop der tijd significant is verandert heeft het haar zeggingskracht niet verloren. Nog altijd vertellen de bomen een wezenlijk verhaal.

De Lebanon Mountain Trail is een onvervalste kuitenbijter, een fysiek uitdagend avontuur. Met het uitgestippelde pad van noord naar zuid betracht de organisatie het besef van natuur te vergroten. Er zijn samenwerkingen met lokale partijen zoals biologische boeren, verschillende guesthouses, en er zijn talrijke educatieve initiatieven. Stap voor stap bewerkstelligen ze daarmee een beter natuurbeheer, met waardigheid voor het natuurschoon. We wandelen met elkaar een aantal van de mooiste secties om dit elan zelf te ervaren. De apotheose na een week in de bergen is een bezoek aan de dynamische hoofdstad Beiroet. Alles bij elkaar is deze reis een interessante cocktail van spannende rafelranden, imposante natuur en intrigerende cultuur.

Hoogtepunten

De mooiste cederwouden

Libanon is het ceder-paradijs. Hoewel het gebergte vroeger volledig bedekt was met bossen zijn de overgebleven gebieden nog steeds een lust voor het oog. Echter door klimaatverandering is de ceder nog meer in de verdrukking gekomen. Speciale programma’s voor natuurbehoud moet de karakteristieke boom uiteindelijk behoeden voor de ondergang. De Lebanon Mountain Trail levert een essentiële bijdrage.

Het alternatieve Beiroet

Beiroet is een stad vol contradictie. Flaneren doet men op de boulevard met uitzicht op de Middellandse Zee. De glamour levensstijl lijkt te domineren. Achter al deze glans schuilt een interessante stad met bewonderenswaardige rafelranden. Het zijn de littekens uit een recent verleden, de meest uiteenlopende architectuur, winkels vol curiosa en overal culinair genot. We ontdekken alles tijdens een alternatieve stadswandeling.

Wandelen in het Libanongebergte

Wandelen in het Libanongebergte is van begin tot eind een meditatieve ervaring. Stap na stap kom je meer in het ritme. De doorbloeding van het lichaam geeft je een goed gevoel. De tippel die we maken is voor mensen met een goede conditie en wandelervaring. Als je wel wat uitdaging in je leven kunt gebruiken dan is deze tocht voor jou de absolute voltreffer. Strik de veters en geniet van adembenemende vergezichten.

Het programma

De Lebanon Mountain Trail bestaat uit maar liefst 27 delen. Wij lopen gedurende een week zes door ons weloverwogen routes. Ze kenmerken tezamen een boeiend en divers landschap. We wandelen door een paar van de grootste cederbossen, hebben een prachtige uitkijk op de Middellandse Zee, en proeven de smaak van de lokale keuken. Vanzelfsprekend verweven we de tocht met interessante ontmoetingen, meditatieve onderbrekingen, is er alle stilte voor jezelf, en bestaat er zomaar de kans dat de natuurervaring je de nodige inzichten geeft.

Bij aankomst in Beiroet reizen we linea recta naar het Libanongebergte. De daaropvolgende ochtend starten we met de eerste etappe. Je zult je eigen bagage dragen. Gezien het gunstige klimaat hoef je geen zware bepakking met je mee te slepen. Bovendien overnachten we in verschillende guesthouses. In deze tijd van het jaar is de natuur frisgroen, en staat de kersenbloesem in bloei. Het is volop lente in Libanon. We passeren vijf opeenvolgende dagen meerdere berghellingen en verblijven in een paar charmante dorpen. Gaandeweg zie je de natuur steeds meer ontspruiten. De kracht van het voorjaar geeft je de nodige nieuwe energie. We beleven de finale van onze wandeltocht in een prachtige vallei. Aansluitend reizen we naar de hoofdstad Beiroet om ons op een positieve manier door de hoofdstad te laten verrassen.

Lebanon Mountain Trail
7 nachten, 8 dagen

  • Voor informatie over de prijzen: neem contact op met Idodidid