Intro Into the Dutch Wild!

Ontdek samen met ons de mooiste Nederlandse natuurgebieden. De heide bloeit en daarom brengen we een bezoek aan Nationaal Park De Meinweg.

1 SEP

De ultieme Nederlandse wildernis ervaring

Voor een verrassend landschap hoef je niet per se naar het buitenland. Nederland kent vele bijzondere natuurgebieden. Tijdens Into the Dutch Wild! Maken we een lange afstandswandeling door de Nederlandse wildernis.

De schoonheid van het Hollands landschap wordt gekenmerkt door haar grote diversiteit. Om de verscheidenheid te ervaren maken we een lange wandeltocht. Wij stippelen de route uit, en omlijsten de wandeling met een speciaal programma.

Op de grens met Nederland en Duitsland ligt Nationaal Park De Meinweg. Het is naast de Veluwe het enige gebied in Nederland waar wilde zwijnen leven.

Het Nationaal Park De Meinweg is geologisch gezien van grote betekenis, door het voor Nederland unieke terrassenlandschap, met een drietal steile overgangen tussen de verschillende terrassen. Deze zijn ontstaan door erosie van de in het verre verleden door Rijn en Maas afgezette sedimenten én door verschuivingen in de aardkorst. Het totale hoogteverschil tussen de drie terrassen bedraagt 50 meter. Het Roerdal ligt 30 meter boven N.A.P. en het Beatrixplateau op 80 meter. Dwars op de terrassen zijn twee beekdalen ontstaan: het dal van de Boschbeek en van de Roode Beek. Tussen deze beken en beekdalen liggen stille vennetjes en uitgestrekte bossen en heidevelden. Hier komt tegenwoordig weer een adderpopulatie voor.