Intro Hfc Charisma

Piet Oudolf is de keizer onder tuinarchitecten. Zijn echte meesterwerk is natuurlijk z’n eigen achtertuin. We gaan een kijkje nemen.

3 AUG – 12:00 UUR

Iedere vrijdag Hfc Charisma

Grote meesters pieken aan het einde van hun carrière. In het afgelopen decennium heeft Piet Oudolf wereldfaam gekregen door de inrichting van de High Line in New York, de tuin van museum Voorlinden en de Westerkade in Rotterdam. Misschien wel het mooiste project is zijn eigen achtertuin in de Achterhoek.

Iedere vrijdag bieden we een verrassende invulling aan welke past bij de filosofie van Idodidid. Alles bij elkaar zijn het de bouwstenen van de beoogde ‘Idodidid tempel’.

Voor ons is tuinarchitect Piet Oudolf een ware kunstenaar, een kleurrijke inspirator. Aangezien zijn privé tuin deze zomer voor de allerlaatste keer publiekelijk toegankelijk is reizen we naar het oosten van het land. Niet ver bij Doetinchem vandaan ligt het dorpje Hummelo waar het Oudolf laboratorium zich bevindt.

De opzet is simpel: wie interesse heeft om de tuin van Piet te bewonderen haakt aan. Reizen is op eigen gelegenheid, echter onderzoeken we daags voor vertrek de mogelijkheid om te carpoolen.

Het programma start om 12:00 uur. Na de tuinbezichtiging maken we nog een kleine wandeling in het aangrenzende natuurgebied van Laag-Keppel.

De nabijgelegen Hanzestad Doesburg is de perfecte plek om de middag te eindigen. Daar drinken we nog een goed glas bier in het oudste café van Nederland.