Intro Duitsland Berlijn

Idodidid organiseert in de vroege zomer van 2019 een unieke trip naar de Duitse hoofdstad Berlijn.

30 MEI – 3 JUN 2019

Wandeling door Oost- en West-Berlijn

Met deze nieuwe serie, stedentrips, is onze belangrijkste missie om een betekenisvolle wandelervaring in een urbane omgeving aan te bieden.

Iddo, de voorman van Idodidid, is inmiddels zelf al vele tientallen keren in Berlijn geweest en kent de stad op z’n duimpje. Waar zijn bezoekjes in den beginne vooral gestoeld waren op vertier in het bruisend nachtleven, heeft de stad daarna een bijzondere aantrekkingskracht op hem weten te houden vanwege de uitermate fijne stedenbouw en het plezierige leefklimaat. Aan de hand van een serie stadswandelingen, en parallel lopende avonturen, wil hij zijn persoonlijk enthousiasme met jullie delen.

Reis mee, om in het licht van de langste dagen de stad intens te ervaren.

Hoogtepunten

Urban hiking door Berlijn

Misschien ben je weleens in Berlijn geweest. Toch is dit een compleet nieuwe ervaring. We zullen ons vooral wandelend door deze groene stad bewegen. Een tocht langs bijzondere bouwwerken, unieke binnentuinen, kunst in de buitenruimte en verrassende ontmoetingen onderweg. Het interessante van deze ‘urban hiking’ is de prettige rust en ontspanning van deze hoofdstad continue te ervaren.

De cultuur van plezier

Uiteraard zijn er ook de geneugten. Deze stad staat symbol voor de rijke Duitse ‘Biergarten’ cultuur. Na een heerlijke dag buiten is het fijn om met elkaar nog eens de dag door te nemen, en te filosoferen over interessante levensvraagstukken. Met een flinke pul bier (of mineraalwater) gaat dat maar al te goed. We kijken om ons heen en bewonderen. De ontspanning is de uitkomst van een dag waardevol inspannen.

Een reis langs krachtplekken

Wanneer je vaak onderweg bent, zoals Iddo, leer je met andere ogen kijken. De stad Berlijn heeft op hem altijd een sterke aantrekkingskracht gehad. Aan de hand van een aantal waardevolle thema’s wil hij persoonlijk dit enthousiasme met jullie delen. Het is geenszins alleen een wandeltocht van A naar B, maar juist een prikkelende (zelf-)ontdekking. De stappen die we met elkaar zetten is een stadsreis van de ene krachtplek naar de andere.

Het programma

Het ontvangst is op donderdag 30 mei 2019. Een dag later, op vrijdag 31 mei, gidst Iddo jullie tijdens een prachtige tocht door de groene longen van de Duitse hoofdstad.

Het programma tijdens de dagen daarop volgend, laveert tussen wandelingen in het groen, eten bij de meest fantastische Aziatische eethuisjes, oog voor prachtige architectuur, mediteren Unter den Linden, wild spotten in stadsparken, bier drinken in een van de vele biertuinen, kunst kijken, kunst maken, yoga in Tiergarten. Uiteindelijk zal alles samensmelten tot een ongeëvenaarde stedentrip.

 

We verblijven tijdens de reis in een appartement, en je deelt de kamer met een andere reiziger. Daarnaast deel je de gezamenlijke voorzieningen met andere gasten.

Bij de reissom inbegrepen zijn het programma, de accommodatie en het ontbijt.

Hetgeen je zelf betaalt is de reis van en naar Berlijn.

Lunches en avondmaaltijden nuttigen we onderweg, en buiten de deur. Aangezien de stad een hoge dekkingsgraad heeft wat betreft leuke en betaalbare restaurants zullen de extra kosten te overzien zijn.