Intro De Rotterdamse wandel 4-daagse

Bekijk de stad met andere ogen. Idodidid & Het Onverharde Pad presenteren de vierde editie van De Rotterdamse wandel 4-daagse.

11 AUG – 14 AUG

Voor stadsmensen en natuurmensen

Evenals voorgaande jaren doorkruisen we de stad met een viertal wandelingen. Aan de hand van een toepasselijk thema onderzoeken we de groene kracht van Rotterdam.

Het thema van dit jaar is: verbinding. We verkennen al wandelend het natuurlijk evenwicht dicht bij huis. Laat je aangenaam verrassen. Onderweg bezoeken we inspirerende plekken.

We wandelen gemiddeld 10 km per avond. Beginpunt van de wandeling is tevens het eindpunt.

Het Onverharde Pad is een initiatief van Idodidid en een breed lopend onderzoek naar het potentieel van de onverharde (wandel) stad.

๐๐‘๐Ž๐†๐‘๐€๐Œ๐Œ๐€
ย 
๐Ÿ“†
๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ
๐ƒ๐ˆ๐๐’๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ๐Ÿ ๐€๐”๐†๐”๐’๐“๐”๐’ ๐Ÿ๐Ÿ—:๐ŸŽ๐ŸŽ ๐”๐”๐‘
ย 
๐Ÿƒ
๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ/๐ž๐ข๐ง๐๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ: De ruimte voor ideeรซn, Vijverhofstraat 114
ย 
๐ŸŒป
๐ญ๐ก๐ž๐ฆ๐š: 1000 Geveltuinen
ย 
Stichting Groenemorgen werkt aan de groene stad van morgen. De ambitie: op 30 september 1000 nieuwe geveltuin in Rotterdam erbij. We juichen dit initiatief van harte toe. Om inspiratie op te doen en met andere ogen naar onze leefomgeving te kijken staat de eerste wandeling in het teken van de geveltuin. We wandelen door groene straten en verscholen stadsparken. Een verrassende tocht door de stad die groener is dan je zult denken. Hopelijk zal het je inspireren zelf ook een geveltuin aan te leggen. Om alvast รฉรฉn iemand op weg te helpen hebben we iets leuks in petto: je maakt die avond kans om een eigen geveltuin te winnen. Daarover later meer.
ย 
๐Ÿ’ซ
๐ซ๐š๐ง๐๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š: Geveltuinen zomeravondconcert, gedicht Olivier van Nooten: ode aan de Geveltuin
ย 
๐‚๐จ-๐ก๐จ๐ฌ๐ญ -> De ruimte voor ideeรซn, 1000 Geveltuinen
ย 
๐Ÿ“†
๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ
๐–๐Ž๐„๐๐’๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ๐Ÿ ๐€๐”๐†๐”๐’๐“๐”๐’ ๐Ÿ๐Ÿ—:๐ŸŽ๐ŸŽ ๐”๐”๐‘
ย 
๐Ÿƒ
๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ/๐ž๐ข๐ง๐๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ: Recreatiegebied Poldervaart
ย 
๐ŸŒป
๐ญ๐ก๐ž๐ฆ๐š: Polder
ย 
Op onze tweede avond duiken we de polder in. Aan de noordkant van Rotterdam ligt het adembenemende Noord-Kethel. Een lieflijk landschap waar de stad ver weg lijkt, ook al is zij in werkelijkheid nog zo dichtbij. In deze natuur leven weidevogels, schapen en koeien samen. De Grote Kerk van Overschie schittert in het avondlicht. Het weidse uitzicht geeft je het โ€˜even helemaal weg gevoelโ€™. En dat op slechts een steenworp afstand van Rotterdam.
ย 
๐Ÿ’ซ
๐ซ๐š๐ง๐๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š:ย n.n.b.
ย 
๐‚๐จ-๐ก๐จ๐ฌ๐ญ -> n.n.b.
ย 
๐Ÿ“†
๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ‘
๐ƒ๐Ž๐๐ƒ๐„๐‘๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ๐Ÿ‘ ๐€๐”๐†๐”๐’๐“๐”๐’ ๐Ÿ๐Ÿ—:๐ŸŽ๐ŸŽ ๐”๐”๐‘
ย 
๐Ÿƒ
๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ/๐ž๐ข๐ง๐๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ: Bokkenplaats, Parkeerplaats
ย 
๐ŸŒป
๐ญ๐ก๐ž๐ฆ๐š: 750 jaar Rotte
ย 
Tijdens de derde avond brengen we een ode aan de Rotte. In 2020 is het 750 jaar geleden dat de dam in de Rotte werd gelegd. Een historisch moment voor het ontstaan van Rotterdam. De Rotte stroomt door de aderen van iedere Rotterdammer. We lopen over water, beklimmen de bergen, struinen door het grote bos, drinken het verrukkelijke water en genieten van adembenemende vergezichten. We tonen met deze wandeling de veelzijdigheid van de randen van onze stad. Het blauw is echt blauw, het groen is echt groen. Dit landschap is wat je gerust het ideale stadslandschap kunt noemen. Het heeft van alles wat(er).
ย 
๐Ÿ’ซ
๐ซ๐š๐ง๐๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š: Gedicht Miguel Santos: ode aan De Rotte
ย 
๐‚๐จ-๐ก๐จ๐ฌ๐ญ -> n.n.b.
ย 
๐Ÿ“†
๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ’
๐•๐‘๐ˆ๐‰๐ƒ๐€๐† ๐Ÿ๐Ÿ’ ๐€๐”๐†๐”๐’๐“๐”๐’ ๐Ÿ๐Ÿ—:๐ŸŽ๐ŸŽ ๐”๐”๐‘
ย 
๐Ÿƒ
๐ฌ๐ญ๐š๐ซ๐ญ๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ/๐ž๐ข๐ง๐๐ฉ๐ฎ๐ง๐ญ: Buitenplaats Brienenoord
ย 
๐ŸŒป
๐ญ๐ก๐ž๐ฆ๐š: Mantra
ย 
Op wandelreis naar het zonnige Rotterdamse zuiden. We eindigen de 4-daagse op het subtrotterdamse eiland van Brienenoord. Hier waan je jezelf in een compleet andere wereld. De symbolische medaille uitreiking zal plaatsvinden bij het prachtige paviljoen Buitenplaats Brienenoord. Onder het genot van een drankje kijken we uit op de imposante skyline van de stad terwijl we worden omringd door schitterende natuur. Dit is een zomeravond om nooit te vergeten.
ย 
๐Ÿ’ซ
๐ซ๐š๐ง๐๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ๐ฆ๐š: n.n.b.
ย 
๐‚๐จ-๐ก๐จ๐ฌ๐ญ -> Buitenplaats Brienenoord
ย 
๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฉ๐—ข๐—˜๐—ฅ
Het beginpunt van iedere wandeling is bereikbaar met de fiets, OV (houd rekening met een klein stukje extra lopen) of eigen auto (kies er bij voorkeur voor om te carpoolen). Deelnemers ontvangen daags voor aanvang per mail bericht met de exacte informatie!

โœจ
๐๐š๐ซ๐ญ๐ง๐ž๐ซ๐ฌ ๐‘๐จ๐ญ๐ญ๐ž๐ซ๐๐š๐ฆ๐ฌ๐ž ๐ฐ๐š๐ง๐๐ž๐ฅ ๐Ÿ’-๐๐š๐š๐ ๐ฌ๐ž
1000 Geveltuinen, Buitenplaats Brienenoord, Cool Down City, De ruimte voor ideeรซn, Plan Boom, Rotterdams Milieucentrum,ย Salt Magazine, The Pollinators
๐™€๐™ญ๐™ฉ๐™ง๐™–
Voor de liefhebbers van het lekkerste ijs: The Pullup Club is er iedere avond bij met hun blitse wagen! ๐ท๐‘’ ๐‘–๐‘—๐‘ ๐‘—๐‘’๐‘  ๐‘ง๐‘–๐‘—๐‘› ๐‘œ๐‘ ๐‘’๐‘–๐‘”๐‘’๐‘› ๐‘๐‘œ๐‘›๐‘ก๐‘œ.
Loop je alle 4 de avonden mee? Dan ontvang je de laatste avond een baby boompje als symbolische medaille.
De bomen actie is een samenwerking met Cool Down City. Zij stimuleren de verdere vergroening van de stad: www.cooldowncity.com

๐‘ฝ๐’๐’๐’“ ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’“ โ‚ฌ 30 ๐’๐’๐’๐’‘ ๐’‹๐’† ๐’—๐’Š๐’†๐’“ ๐’‚๐’—๐’๐’๐’…๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’†, ๐’Ž๐’‚๐’‚๐’“ ๐’—๐’๐’๐’“ ๐’‰๐’†๐’•๐’›๐’†๐’๐’‡๐’…๐’† ๐’ˆ๐’†๐’๐’… ๐’๐’๐’๐’‘ ๐’‹๐’† รฉรฉ๐’ ๐’‚๐’—๐’๐’๐’… ๐’Ž๐’†๐’† ๐’†๐’ ๐’…๐’‚๐’• ๐’Š๐’” ๐’๐’๐’Œ ๐’๐’Œรฉ!

๐Ÿ†•
๐๐ˆ๐„๐”๐– ๐ƒ๐ˆ๐“ ๐‰๐€๐€๐‘
Op zaterdag 15 augustus organiseren we de officiรซle afsluiting van De Rotterdamse wandel 4-daagse op de Vijverschie met De Wandel verdiepingsdag. Deze mini retraite zal je voeden met al het goede dat wandelen te bieden heeft. Wat je kunt verwachten? Inspirerende sprekers, een prikkelend programma, waardevolle ontmoetingen, een prachtige wandeling & zomeravond concert tijdens zonsondergang.
๐„๐ฏ๐ž๐ง๐ญ >>> https://bit.ly/3iB2rqr